Partners

Partner worden?

Wil je graag als bedrijf of onderneming onderdeel van het duikfestival uitmaken en op deze manier in een ontspannen setting kennis maken met vele duikers? Stuur dan een e-mail naar madelon.schepers@onderwatersport.org en we nemen contact met je op!

TomTom

TomTom heeft de waterdichte action camera opnieuw uitgevonden. De TomTom Bandit is de allereerste 4K HD-action camera met ingebouwde mediaserver, waarmee je video's kunt bewerken zonder die eerst te downloaden. Het uren lang editen van je beelden is verleden tijd. Sensoren in de camera markeren je heftigste momenten, zodat je ze gemakkelijk terugvindt. Schud je smartphone voor een kant-en-klare montage van jouw highlights en deel direct met je vrienden.

Het Duikhuis
Wist je dat je naast leren duiken en blijven duiken ook voor al je duikmaterialen binnenstapt bij het Duikhuis? En dat je deze zelfs eerst kan testen voordat je tot aankoop overgaat? Immers, wie de vin past, ... Ontmoet onze deskundige staf tijdens het Duikfestival op de stand van het Duikhuis en ontdek met welke apparatuur jij het beste onder water kan gaan. Spetterende mogelijkheden in overvloed!
DAN

DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale non-profit medische en research organisatie gewijd aan de veiligheid en gezondheid van duikers. DAN geeft deskundige informatie en adies aan haar leden het het duikpubliek. Zo geeft DAN spoedeisende medische adviezen en assistentie bij onderwater duikverwondingen. Daarnaast werkt DAN aan het voorkomen van verwondingen en het promoten van duikveiligheid.


DAN wil de best bekende en vertrouwde organisatie in de hele wereld zijn op het gebied van duikerveiligheid en noodhulpdiensten, gezondheid, research en educatie. Op het duikfestival kun je kennis maken met DAN!

Dive & Travel

Het duikfestival komt er aan en natuurlijk is Dive and Travel ook weer aanwezig! Dive and Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in duikvakanties over de hele wereld. Met een rugzak vol kennis en ervaring kunnen wij je adviseren over tal van duikbestemmingen en zo nodig een vrijblijvend reisvoorstel opmaken o.b.v. jouw wensen. Heb je dus plannen om het komende jaar op duikvakantie te gaan, maar wil je weten waar je moet zijn voor bepaald onderwaterleven, breng dan een bezoek aan onze stand en spreek persoonlijk met één van onze medewerkers. Wij helpen je graag op weg bij het zoeken van jouw ideale duikvakantie.

DUIKEN
Op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent je lievelingshobby? Het maandblad DUIKEN staat elke maand bomvol artikelen over de nieuwste producten, onderwaterfotografie, techduiken, materiaal, verre bestemmingen maar ook dichtbij en ga zo maar door. Ook lees je de ervaringen van andere lezers, medische vragen en krijg je de beste tips. Kom zeker even langs bij onze gezellige stand en ontmoet het DUIKEN Team! Neem direct een gratis exemplaar mee of profiteer van onze scherpe abonnementsaanbiedingen.
Sealife en Thermolution

Sealife Benelux is importeur/distributeur voor o.a. de volgende merken: Sealife onderwatercamera’s, Thermalution warmte vesten, Spare-Air nood ademsystemen, Dive-Alert noodsignaal. Tevens verzorgt het zusterbedrijf Sea & Sea Benelux BV de importeur en distributeur Sea & Sea onderwaterfotografie en het agentschap van TUSA duiksportmaterialen en Light and Motion hoogwaardige kwaliteit verlichting.


Dit zijn stuk voor stuk merken met specifieke gebruikerseigenschappen. Op het Duikfestival presenteren wij de Thermalution warmte vesten en Sealife onderwatercamera’s. Uiteraard kun je ons ook benaderen over de andere productlijnen.

Compressor Service Techniek

Kom je duiken op het duikfestival? Vul dan bij ons voor €1 (dat wordt gedoneerd aan een goed doel) je fles! Ook geven we je graag meer informatie over duikcompressoren. We zien je graag!

 

Compressor Service Techniek (CST) te Wierden is importeur, dealer en partner van de meest bekendste en kwalitatief hoogwaardige compressoren die zich op de markt begeven. Op zowel de particuliere als zakelijke markt is CST  verantwoordelijk voor de in- en verkoop, service, onderhoud, levering en inbedrijfstelling van zowel ademlucht compressoren als industriële compressoren.

 

Polar Bear duikschool

Polar Bear duikschool is een kleinschalige duikschool, die opgericht is op 16 januari 2012 door Paul Remkes. De duikschool bestaat naast Paul uit 6 crewleden, waardoor wij verschillende duikopleidingen en specialisaties kunnen aanbieden, zoals DAN Opleidingen, IANTD maar ook diverse NOB-specialisaties.Veel NOB-leden willen graag een NOB-specialisatie volgen maar kunnen niet terecht bij hun eigen vereniging. Bij Polar Bear kan dat wel. Er zijn diverse mogelijkheden en er wordt goed gekeken naar individuele wensen. (Kleine) groepen, verenigingen of individueel: iedereen kan bij Polar Bear terecht. Wil je meer weten over ons? Kom dan langs bij onze stand op het duikfestival! Hier kun je je direct inschrijven voor de leukste opleidingen en specialisaties. Wil je als verenigingen een specialisatie volgen? Ook dat kan! Wij rekenen hier groepskorting voor. Op de stand geven we je hier graag meer informatie over.

 

Festivalaanbieding: Schrijf je je tijdens het duikfestival in voor een opleiding of specialisatie, dan ontvang je een gratis T-shirt!

M&M Diving Technology
M&M Diving Technology staat ook dit jaar weer op het Duikfestival, de laser is er weer bij voor het ter plaatse maken van je eigen logboekstempel. Wil je je eigen/clublogo op je stempel? Neem deze dan mee op een USB stick. Daarnaast hebben we ook het bevestigingsmateriaal van Combi-Tools bij ons, even als de leuke gadgets van REMOVE BEFORE DIVE en andere handige gadgets uit ons uitgebreide assortiment.
Stichting Duik de Noordzee Schoon
Stichting Duik de Noordzee Schoon is een organisatie zonder winstoogmerk. De stichting is gestart door ervaren Noordzee-wrakduikers, maar is afgelopen jaren uitgegroeid tot een club waar je niet meer omheen kunt als het over het belang van de Noordzee gaat. Wij stellen sportduikers die graag hun hobby (wrakduiken) willen uitoefenen én een bijdrage willen leveren aan een beter leefmilieu op wrakken, in staat om actief bij te dragen aan onze doelstellingen. Een grote groep vrijwilligers en experts is binnen de stichting actief. Jaarlijks organiseren wij één of meerdere expedities naar bijzondere gebieden in de Noordzee. Het onderzoek, de films en foto’s en andere resultaten van deze tochten worden gedeeld met het brede publiek. Wij hopen hiermee te bereiken dat er meer kennis van de Noordzee komt en dat de scheepswrakken beschermd worden tegen vernieling. Duik de Noordzee schoon is altijd op zoek naar duikers die bij willen dragen aan onze activiteiten. Wil je meer informatie? Kom dan naar onze stand op het Duikfestival!
Sultanaat Oman

Het Sultanaat Oman heeft een kustlijn van 3165 kilometer die langs de Indische Oceaan via de Straat van Hormuz naar de Perzische Golf loopt. Duiken in Oman is fascinerend en niet te vergelijken met andere landen die in de Indische Oceaan liggen. De golfstroom brengt ongekende hoeveelheden plankton naar Oman waardoor al het onderwaterleven stukken groter is dan elders. Zeepaardjes hoef je hier niet met een vergrootglas te zoeken, zo groot zijn ze. Murenes zijn er talrijk en hebben koppen zo groot als rugbyballen en pijlstaartroggen kunnen hier wel twee meter in doorsnede worden. De wateren van Oman zijn de natuurlijke leefomgeving van ontelbare vissoorten en grote hoeveelheden koraal, veel daarvan zijn nog onontdekt, waardoor duikers in staat zijn voortdurend nieuwe ontdekkingstochten te beleven. Er kan het hele jaar door worden gedoken, maar de beste periode is van april tot juli, als het zicht onderwater goed is en de watertemperatuur aangenaam.

CoralGardening
Wat is jouw favoriete duikbestemming? Koraalriffen zijn een van de mooiste natuurgebieden die er zijn! Ze zijn spectaculair om te zien, het is onder water alsof je je in een andere wereld begeeft. Je komt er honderden diersoorten tegen, van de clownvis tot de schildpadden, roggen, zeepaardjes, naaktslakken en manta's of haaien. Allemaal in verband met dat mooie koraalrif!

Koraalriffen zijn van levensbelang voor mens en natuur. Helaas worden ze wereldwijd bedreigd. Coral Gardening zet zich in voor het herstel en beschermen van koraalriffen. Bezoek onze stand op het Duikfestival en laat je verrassen. Like ons op Facebook en volg ons op Twitter, maar wordt vooral onderdeel van Coral Gardening en help mee met het bouwen van gezonde koraalriffen.
Waterproof

Met meer dan 20 jaar ervaring in duik expedities naar bijzondere bestemmingen is Waterproof Expeditions dé expert  in koud water duiken en snorkelen.  Het zusterbedrijf van het bekende Zweedse duikpakkenmerk WATERPROOF staat wereldwijd bekend om de speciale expedities voor onderwater cinematografie en natuurbeleving.


Van Poolduiken in Antartica tot een Narwhal Wildlife Safari bij Baffin Island in Canada. De reizen zijn bestemd voor enthousiaste, ‘open minded’ en ervaren duikers, met gevoel voor avontuur. Daarnaast adviseren wij graag over live-aboards in bijvoorbeeld de Galapagos Eilanden of onze speciale live aboard Orca Expeditie in de fjorden van Noorwegen; de jacht op haring door orka’s en bultruggen is met stip een unieke belevenis! Deins je niet terug voor avontuur? Laat je dan infomeren over de wereldse mogelijkheden tijdens het duikfestival!

 

Waterproof Expeditions is partner van het Duikfestival, maar zal op de dag zelf niet aanwezig zijn.

Red lobster

De Red Lobster Divers zijn er voor iedereen die niet mee wil of kan met een reguliere vereniging of duikschool. De opleidingen worden aangepast op jouw kennis en kunde. Alles wat jezelf kan doe je zelf, waar nodig krijg je hulp van een of meerdere begeleiders.

 

Onze opleidingen vinden plaats op meerdere locaties in de regio Eindhoven, zoals Deurne, Son en Breugel, Veldhoven en Eindhoven. We starten regelmatig met nieuwe opleidingen.

 

Voor ouders, begeleiders en instructeurs van NOB-verenigingen in de regio is er de mogelijkheid om de Lucky Fin opleiding te volgen, het nieuwste opleidingsprogramma van de NOB. Deze cursus start (bij voldoende deelname) half of eind februari 2016.

 

Daarnaast is er op zondag 17 januari 2016 van 14:00 – 16:00 uur in zwembad de Tongelgreep in Eindhoven een open dag bij Red Lobster. Dit is in samenwerking met Duik Centrum Eindhoven. Op deze dag geven we een aantal demonstraties in het zwembad. Ook kun je je aanmelden voor een introduik. Lijkt dit je leuk? Meld je dan voor 1 januari (of op het Duikfestival) aan voor deze introduik. We kunnen dan rekening houden met je komst!

Kroatië

Duiktoerisme in Kroatië groeit én de professionele duikcentra groeien mee. Deze bevinden zich op de meest aantrekkelijke locaties aan de Adriatische Zee om duikers de mogelijkheid te bieden zorgeloos te genieten van het Kroatische onderwaterlandschap. De Adriatische Zee is de kortste route vanuit het Middellandse Zeegebied richting Midden- en Noord-Europa, waardoor je veel sporen van de antieke beschavingen onder water tegen zult komen. De aantrekkelijkste duiklocaties zijn de koraalriffen, de rotswanden en de onderwatergrotten. Behalve de specifieke flora en fauna voor onderwater- fotografie en videosafari, zijn er ook archeologische locaties en scheepswrakken die een kijkje geven in verleden van deze populaire duikbestemming.

 

Het toerismebureau van Kroatië is partner, maar is zelf niet aanwezig op het Duikfestival.

Mask & Fins

Door jaren ervaring in zowel recreatief als professioneel duiken is Mask & Fins dé specialist op het gebied van duikmateriaal. Duikbrillen op sterkte zijn hierbij een van onze specialiteiten. Wij hebben glazen voor bijna iedere duikbril en op elke gewenste sterkte volgens de oogmeting van u opticien. Zelfs bifocal en trifocaal behoren tot de mogelijkheden, zodat je het verschil tussen een steen en een steenvis weer ziet.

 

Mask & Fins is partner van het Duikfestival, maar zal op de dag zelf niet aanwezig zijn.

SEAC
SEAC is jong en verfrissend. Steeds vaker zie je ons merk langs de waterkant. Vooruitstrevend dus! Dit jaar stelt SEAC weer leuke prijzen ter beschikking. Duik jij een prijs op in de festivalplas? Maak kans op een fantastische Mate 2,5 HD of een superhandige SEAC DryBag! Meer informatie over ons kun je vinden op www.seacsub.nl of via info@joy2dive.nl.SEAC is partner, maar niet aanwezig op het duikfestival zelf.
VVV Zeeland

Duikers uit Nederland, Duitsland, België en Frankrijk bezoeken het unieke duikgebied van Zeeland regelmatig en met veel plezier. De diversiteit van de duikgebieden is groot, er kan gekozen worden voor het Grevelingenmeer, de Oosterschelde, en het Veerse Meer.


Zowel voor beginnende duikers als voor gevorderde duikers is Zeeland een ideaal gebied. Het Grevelingenmeer en het Veerse Meer zijn bovendien uitstekend geschikt voor introductieduiken. Iemand zonder enige duikervaring kan hier kennismaken met de unieke onderwaterwereld van Zeeland.


VVV Zeeland is partner, maar zelf niet aanwezig op het duikfestival

Duikwinkel SubLub

SubLub is een duikwinkel, duikschool en duikclub met vestigingen in Rotterdam, Amstelveen en Zuidlaren. De internetwinkel is een goed gevulde catalogus met produkten waar wij achter staan.

 

Je kunt de materialen natuurlijk online bestellen. Als je liever eerst past, voelt, proeft en kletst ben je van harte welkom in onze winkels. De prijzen zijn hetzelfde!

The Dushi Company

The Dushi Company is een webwinkel die zich bezighoudt met het leveren van educatieve spellen, producten en diensten aan de Antilliaanse bevolking in Nederland. Met 20 jaar ervaring in de spellenbranche en 10 jaar ervaring op de (voormalig) Nederlandse Antillen en Aruba is The Dushi Company de partij om innovatieve, op maat gemaakte spellen en producten te ontwikkelen, te produceren en te verkopen. Een groot gedeelte van de opbrengst van The Dushi Company gaat naar educatieve speel- en leerpakketten voor kinderen op de Nederlandse Antillen.

 

Tijdens het duikfestival maak je kans op één van onze spellen te winnen, namelijk:

  • 1x Monopoly Bonaire - Een unieke uitgave van het Monopoly spel. Koop resorts, stranden, bekende duikplekken, en restaurants van het eiland én betaal met 'echte’ Antilliaanse guldens.
  • 1x Monopoly Curaçao - Op dit bordspel staan veel historische en toeristische plekken. De Kans- en Algemeenfonds kaarten zitten vol met met typisch Curacaose aspecten.
  • 3x Weetjes Kwartet Bonaire - Het Bonaire kwartet zal je alles bijbrengen over de geschiedenis, de vegetatie, het onderwaterleven en het culturele erfgoed van Bonaire.
  • 3x Weetjes Kwartet Aruba - Met dit kwartet leer je alles over de geschiedenis, de vegetatie en het culturele erfgoed van ARUBA. Bewonder de mooie kleurrijke foto's van de stranden, de vissen en de duiklocaties. 


Inloggen